Porin Dante-seura

Suomen 13. Dante Alighieri -seura perustettiin Poriin. Perustamiskokous pidettiin 11. marraskuuta 2002 Porin kaupunginkirjastossa. Perustamiskokoukseen osallistui noin 50 henkeä, ja myös Italian Helsingissä sijaitsevan kulttuuri-instituutin johtaja Pietro Roselli oli läsnä tilaisuudessa.

Società Dante Alighieri di Pori aloitti toimintansa vuoden 2003 tammikuussa.

Jo ensimmäinen toimintavuosi osoitti, että seura oli syntynyt tarpeeseen. Ensimmäisen toimintavuoden lopulla jäseniä oli 152 Porista ja lähiympäristöstä.

Porin Dante-seura järjestää luentotilaisuuksia ja kulttuuriretkiä. Seura on myös aloitteellinen italian kielen opetuksen lisäämiseksi Porissa, ja jo ensimmäisen toimintavuoden aikana saatiin käyntiin uusia kursseja Porin työväenopistossa, Länsi-Suomen kesäyliopiston avoimessa yliopistossa (Turun yliopisto) ja Otsolan kansalaisopistossa. Koskaan ennen ei Porissa ole ollut näin monipuolisia mahdollisuuksia italian kielen opiskeluun.

Società Dante Alighieri di Pori on järjestänyt toimintansa alusta asti vuosittain maaliskuussa sunnuntaisin luentosarjan, joka on nimetty Italialaiseksi iltapäiväksi.  Muulloin järjestetään  yksittäisiä luentoja muiden tilaisuuksien ja tapahtumien lisäksi. Kaikille avoimet luennot ovat olleet suosittuja, ja niihin on osallistunut runsaasti myös seuran ulkopuolista yleisöä.

Kuvituskuva: Nel mezzo del cammin di nostra vita in a detail of Domenico di Michelino’s painting, Florence, 1465. Licensed under Public Domain via Wikipedia.