Vilkas toimintakevät huipentuu taidenäyttelyyn

Seuran kevätkauden toiminta alkaa poikkeuksellisesti jo tammikuussa, jolloin on kaksi tilaisuutta. Tavallisesti olemme aloittaneet toiminnan vasta vuosikokouksella helmikuussa.

Sopivasti Italian 150-vuotisjuhlavuonna on ensimmäisen tilaisuuden aiheena itsenäistymistaisteluista Sisiliassa kertova teos, Matteo Colluran Kuka murhasi kenraalin. Kirjan esittelee filosofian maisteri Pauliina de Anna, joka on teoksen suomentanut. Tilaisuus on torstaina 20. tammikuuta.

Heti seuraavalla viikolla (26.1.) kuulemme tohtori Ria Bergin esitelmän Peilejä, pinsettejä ja puuteria – mitä tiedämme Pompejin naisten esineistä. Tämä luento siirtyi marraskuulta tähän vuoteen.

Vuosikokous on 14. helmikuuta kello 18, ja heti virallisen kokouksen jälkeen seuran sihteeri Eliisa Holstikko-Ojanen kertoo taiteilija Elin Danielson-Gambogin elämänvaiheista. Samalla selviää, miten seuran hanke muistomerkin saamiseksi taiteilijalle on edistynyt.

Italialainen iltapäivä -luentosarja jatkuu, mutta ei enää sunnuntaisin vaan lauantaisin. Ensimmäinen luento on 12. maaliskuuta taidehistorioitsija Timo Keinäsen aiheenaan Franciska Stenius -suomalaistaiteilija Italiassa ja toinen 19. maaliskuuta tohtori Ritva Kavan luento siluettitaiteilija ja kuvanveistäjä Emil Cedercreutzin Italian yhteyksistä.
Kokkauskurssi on huhtikuussa Mia Lanzin ja Johanna Malmi-De Santisin johdolla.

Vilkkaan toimintakevään päättää seuran taiteilijoiden yhteisnäyttely Noormarkussa Galleria Liisa Ekqvistissä. Töitään tuovat näytteille Anja Karkku-Hohti, Tuula Juti, Helena Laine, Iri Leino, Liisa Maukonen ja Ritva Numminen. Avajaiset ovat 2. kesäkuuta kello 14. Italian kansallispäivän johdosta järjestetään vielä samana päivänä illanvietto galleriassa.

Yksityiskohtaiset tiedot tapahtumista jäsenkirjeessä. Tervetuloa tilaisuuksiin!

Löydät seuramme nyt myös Facebookista.