Muistomerkki ja juhlaseminaari Elin Danielson-Gambogin juhlavuoden kunniaksi

Seuran syyskauden ehdoton huipentuma on tähänastisen seurahistoriamme suurin hanke, muistomerkki taiteilija Elin Danielson-Gambogille.

Noormarkkulaissyntyisen Elin Danielson-Gambogin elämänvaiheet Suomessa ja Italiassa sekä hänen taiteellinen työnsä ovat jo vuosien aikana tulleet tutuiksi seuramme eri tilaisuuksissa ja matkoilla, joilla on aihetta eri tavoin lähestytty.

Vuonna 2011 on kulunut 150 vuotta Elin Danielson-Gambogin syntymästä. Samoin 150 vuotta on kulunut Italian yhdistymisestä. Tänä kaksinkertaisena juhlavuonna seuramme aloitteesta paljastetaan muistomerkki taiteilijalle, jonka elämässä ja taiteessa vaikuttivat niin kotimaa Suomi kuin uusi kotimaa Italia.

Muistomerkkiteos on taiteilija Anja Karkku-Hohdin suunnittelema. Se paljastetaan Noormarkun Kubin puutarhassa lauantaina 22. lokakuuta 2011 kello 10.30.
Iltapäivällä kokoonnutaan viettämään juhlaseminaaria Porin raatihuoneen juhlahuoneistossa.

Seminaari alkaa kello 14. Ohjelma on seuraava: Tervehdyspuhe, pj. Seija Routimo, Elin Danielson-Gambogi sukulaiskirjeenvaihdon ja sukulaisten perimätiedon valossa, professori Heikki Paloheimo, Elin Danielson-Gambogi ja naiseuden representaatiot, FM Asta Kihlman, Anja Karkku-Hohdin haastattelu, siht. Eliisa Holstikko-Ojanen, Ilmaa, valoa ja arjen kauneutta, FM Virve Heininen.

Ohjelmassa on väliaika ja pientä tarjoilua.

Marraskuussa perjantaina 18. 11. kello 18.30 on Ranskan piirin kanssa vietettävä perinteinen illanvietto, jonka teemana on Beaujolais nouveau. Tarkemmat tiedot jäsenkirjeessä. Samoin kielikursseista saa yksityiskohtaiset tiedot jäsenkirjeessä.

Ensi kevään Sisilian-matkan ohjelmaan pääsee tutustumaan sähköpostitse lähetetyssä jäsenkirjeessä mukana tulevan ohjeen mukaan.

Tervetuloa tilaisuuksiin!

Löydät seuramme myös Facebookista.