Grissinejä, lasagnea ja tiramisua. Niitä me valmistimme kokkailulauantainamme sympaattisen Giacomo Angelin opastuksella Porin Marttojen opetuskeittiön mainioissa tiloissa.
Giacomo opasti, että lasagnesta tulee parempaa, jos lasagnelevyjä kiehauttaa kattilassa kolme, neljä minuuttia ennen vuokaruoan kokoamista. Samalla levyistä tulee myös helpommin käsiteltäviä.
Totta se on, lasagne oli todella hyvää. Nyt ainakin näille kokkailijoille tästä ruokalajista tuli astetta työläämpää valmistaa. Mutta se maksaa vaivan.
Kaikki osallistujat eivät olleet aikaisemmin valmistaneet tiramisua, maistaneet toki. Hyvää oli jälkiruokammekin, joka ehti makuuntua jääkaapissa kastiketta haudutellessamme.
Ruokailuhetkemme kruunasi kupponen mutteripannulla kiehautettua espressoa.