Siirry sisältöön

Lukupiiri jatkuu kevätkaudella

Joulukuun kokoontumisessa olivat mukana Kirsti Antila, Eliisa Holstikko-Ojanen, Helena Vanhala, ryhmän vetäjä Seija Routimo, Maria Haavisto ja Leila Wester.
Joulukuun kokoontumisessa olivat mukana Kirsti Antila, Eliisa Holstikko-Ojanen, Helena Vanhala, ryhmän vetäjä Seija Routimo, Maria Haavisto ja Leila Wester.
Dantelaisten lukupiiri on jatkunut jo puolitoista vuotta. Kerran kuukaudessa kokoonnutaan Porin kaupunginkirjaston seminaarihuoneeseen keskustelemaan luetusta kirjasta.

Luettavaksi valitaan italialaisten kirjailijoiden suomennettuja teoksia tai Italiasta kertovia muita kirjoja. Kirjan voi noutaa kirjaston lainaustoimistosta noin kuukautta ennen tapaamista.

Kevätkauden ensimmäinen tapaaminen on torstaina 17. tammikuuta kello 17 kirjaston seminaarihuone 1:ssä. Luettava kirja on Alberto Moravian Matka Roomaan.

Kevätkauden muut tapaamiset ja luettavat kirjat:

 • Helmikuu 14.2. Enia Davide: Maan päällä
 • Maaliskuu 14.3. Italo Calvino: Jos talviyönä matkamies
 • Huhtikuu 11.4. Jari Järvelä: Zombie

Myös uudet osallistujat ovat tervetulleita!

Kiinnostava lukupiirimme jatkaa kevätkaudella

Danten lukupiiri jatkuu kevätkaudella. Tapaamiset ovat edelleen joka kuukauden toinen torstai, paitsi huhtikuussa kolmas torstai, Porin kaupunginkirjastossa. Paikka on seminaarihuone 1, ja kokoontumiset alkavat kello 17. Lukupiiriä vetää Seija Routimo.

Danten lukupiirin kevätkausi:

 • 11. tammikuuta 2018
  Elena Ferrante: Loistava ystäväni
 • 8. helmikuuta
  Marco Malvaldi: Viiden korttipeli
 • 8. maaliskuuta
  Carlo Collodi: Pinokkion seikkailut, Erään puunuken tarina
 • 19. huhtikuuta (huom. päivä muuttunut)
  Paolo Cognetti: Kahdeksan vuorta

Syyskausi alkuun lukupiirillä

Danten syyskausi tuo mukanaan uuden toimintamuodon, lukupiirin. Syyskaudella kokoonnutaan kolme kertaa. Tarkoituksena on lukea italialainen tai Italiasta kertova kirja, josta yhdessä keskustellaan.

Syyskauden lukupiiriEnsimmäinen tapaaminen on torstaina 14. syyskuuta kello 17, seuraavat 12. lokakuuta kello 17 ja 9. marraskuuta kello 17.

Lukupiiri toimii yhteistyössä Porin kaupunginkirjaston kanssa. Kokoontumispaikkana on seminaarihuone 1 kirjaston toisessa kerroksessa.

Kuukauden kirjan saa lainaksi aikaisintaan kuukautta ennen kokoontumista kirjaston lainaustoimistosta. Lainatessa pitää mainita, että kyse on Danten lukupiiristä.

Ensimmäinen luettava kirja on Beppe Severgninin La Bella Figura, Opastettu kiertokäynti italialaisuuteen.

Kirjapiiriä vetää Seija Routimo.