Jäsenkirje syyskuu 2019

Hyvää syksyä!  Jäsenkirjeet postitetaan vain sähköisesti. Laita tämä talteen tiedostoihisi. Paperisen kirjeen saavat ainoastaan ne, joilla ei ole sähköpostia.  Pidäthän sihteerin ajan tasalla osoite- ja sähköpostitiedoistasi

Seuran syyskausi alkaa seuran omalla lukupiirillä torstaina 19. syyskuuta klo 17. Piiri kokoontuu Porin kaupunginkirjastossa 2. krs:n seminaarihuoneessa kerran kuukaudessa. Lukupiiriä vetää kunniapuheenjohtaja Seija Routimo. Lukupiiriin ovat tervetulleita kaikki italialaisesta tai Italiaan liittyvästä kirjallisuudesta kiinnostuneet. Luettavan kirjan saa Porin kaupunginkirjaston lainaustoimistosta.  Ensimmäisenä luemme Joel Haahtelan Mistä maailmat alkavat.

Kokkailupäivä järjestetään lauantaina 21.9 Pori Sinfoniettan orkesterijärjestäjä Giacomo Angelin opastuksella klo 12 alkaen Porin Marttojen tilassa Valtakatu 7:ssä. Ilmoittautumiset maanantaihin 16.9. mennessä sihteerin sähköpostiin ja samalla osallistumismaksu 25 euroa seuran tilille (katso yltä). Tämä peruuntui keväältä, mutta saimme sen nyt onneksi järjestymään. Jos haluatte mukaan kaverin, joka ei ole jäsenemme, osallistumismaksu on 30 euroa.

Kansainvälisen Italian kielen viikon ohjelmana perjantaina 11. lokakuuta klo 18 katsomme yhdessä italialaisen elokuvan Rakkautta italialaisittainhttps://www.episodi.fi/elokuvat/rakkautta-italialaisittain/ Porin kaupunginkirjaston alakerran kokoustilassa. Elokuva on tekstitetty suomeksi, eikä sitä tiettävästi ole esitetty televisiossa ns. maksuttomilla kanavilla. Seura tarjoaa pientä purtavaa ja lasin viiniä. Tervetuloa!

Luento Italian valtionpäämiehet yhdistymisestä nykypäiviin on vuorossa torstaina 31. lokakuuta klo 18 Porin seudun kansalaisopiston auditoriossa. Vieraaksemme saapuu tutkija, tietokirjailija ja opas, FT Liisa Väisänen. Seuramme järjestää luennon yhteistyössä Porin kesäyliopiston ja Porin kaupunginkirjaston kanssa.

Illanvietto on vuorossa perjantaina 15. marraskuuta yhdessä Ranskan piirin kanssa. Varaa ilta jo kalenteriisi. Tarkemmat tiedot ilmoittautumisesta, paikasta ja illallisen hinnasta saat myöhemmin sähköpostiisi. Nyt kuitenkin jo tiedämme, että illassa kuullaan suurlähettiläs Pauli Mäkelän esitelmä: Italia ja Ranska – latinalaiset sisarukset.

Alkuvuoden  2020 tapahtumia:

Seuran vuosikokous on keskiviikkona 26. helmikuuta klo 18 Porin taidemuseon luentosalissa.

Seura ei järjestä matkaa Italiaan vuonna 2020.

Kokkauskurssi

KokkauskurssiListalla oli käsin tehtyä pastaa kastikkeineen, täytettyjä kesäkurpitsoita ja bigné-leivonnaisia.

Kuvia kurssilta löydät sivustomme Kuvagalleriasta, osiosta Kurssit.

Lisättynä on myös muutama kuva kesäkuun alussa Porissa pidetyltä Paolo Pellein italian kielen intensiivikurssilta.

Kurssit

Kuvia Paolo Pellein pitämiltä kielikursseilta kesällä 2006 ja 2007, toukokuussa 2006 järjestetyltä pastakurssilta, toukokuun 2007 kokkauskurssilta sekä Herrainpäivillä 2005 pidetyltä intensiivikurssilta.

Mukava iltapäivä Apulian herkkujen parissa

Ruokakurssi 16.11.2005Pääkokeiksi Turun yhdistyksestä saapuivat Pauliina de Anna ja Mia Lanz.

Apukokkeina ja tietysti ruokien innokkaina maistelijoina oli 12 seuran jäsentä.

Opimme tekemään mm. herkullista pastaa, jossa oli mukana myös perunaa.
Tällainen tuhti ja yksinkertainen ruoka on kuulemma tyypillistä arkiruokaa Apuliassa. Se muuten syntyy helposti silloinkin, kun jääkaapissa “ei ole mitään”.

Jälkiruoka Fette rustiche alle mele ed amaretti eli amarettopipari ja omenakakku oli viedä kerrassaan kielen mennessään.

Kuvassa kurssilaisia, oikealla Maria Haavisto ja vasemmalla Jaana Antinluoma