Siirry sisältöön

Giacomo oli keittiön capo, me kokkasimme ohjeitten mukaan

Grissinejä, lasagnea ja tiramisua. Niitä me valmistimme kokkailulauantainamme sympaattisen Giacomo Angelin opastuksella Porin Marttojen opetuskeittiön mainioissa tiloissa. Bolognese-kastike hautui italialaiseen tapaan kolmisen tuntia. Hyvät tuoksut leijuivat keittiössä kutkuttaen osallistujien makuhermoja. Giacomo opasti, että lasagnesta tulee parempaa, jos lasagnelevyjä kiehauttaa kattilassa…

Kokkauskurssi

Listalla oli käsin tehtyä pastaa kastikkeineen, täytettyjä kesäkurpitsoita ja bigné-leivonnaisia. Kuvia kurssilta löydät sivustomme Kuvagalleriasta, osiosta Kurssit. Lisättynä on myös muutama kuva kesäkuun alussa Porissa pidetyltä Paolo Pellein italian kielen intensiivikurssilta.

Kurssit

Kuvia Paolo Pellein pitämiltä kielikursseilta kesällä 2006 ja 2007, toukokuussa 2006 järjestetyltä pastakurssilta, toukokuun 2007 kokkauskurssilta sekä Herrainpäivillä 2005 pidetyltä intensiivikurssilta.

Mukava iltapäivä Apulian herkkujen parissa

Pääkokeiksi Turun yhdistyksestä saapuivat Pauliina de Anna ja Mia Lanz. Apukokkeina ja tietysti ruokien innokkaina maistelijoina oli 12 seuran jäsentä. Opimme tekemään mm. herkullista pastaa, jossa oli mukana myös perunaa. Tällainen tuhti ja yksinkertainen ruoka on kuulemma tyypillistä arkiruokaa Apuliassa….