Jäsenkirje syyskuu 2019

Hyvää syksyä!  Jäsenkirjeet postitetaan vain sähköisesti. Laita tämä talteen tiedostoihisi. Paperisen kirjeen saavat ainoastaan ne, joilla ei ole sähköpostia.  Pidäthän sihteerin ajan tasalla osoite- ja sähköpostitiedoistasi

Seuran syyskausi alkaa seuran omalla lukupiirillä torstaina 19. syyskuuta klo 17. Piiri kokoontuu Porin kaupunginkirjastossa 2. krs:n seminaarihuoneessa kerran kuukaudessa. Lukupiiriä vetää kunniapuheenjohtaja Seija Routimo. Lukupiiriin ovat tervetulleita kaikki italialaisesta tai Italiaan liittyvästä kirjallisuudesta kiinnostuneet. Luettavan kirjan saa Porin kaupunginkirjaston lainaustoimistosta.  Ensimmäisenä luemme Joel Haahtelan Mistä maailmat alkavat.

Kokkailupäivä järjestetään lauantaina 21.9 Pori Sinfoniettan orkesterijärjestäjä Giacomo Angelin opastuksella klo 12 alkaen Porin Marttojen tilassa Valtakatu 7:ssä. Ilmoittautumiset maanantaihin 16.9. mennessä sihteerin sähköpostiin ja samalla osallistumismaksu 25 euroa seuran tilille (katso yltä). Tämä peruuntui keväältä, mutta saimme sen nyt onneksi järjestymään. Jos haluatte mukaan kaverin, joka ei ole jäsenemme, osallistumismaksu on 30 euroa.

Kansainvälisen Italian kielen viikon ohjelmana perjantaina 11. lokakuuta klo 18 katsomme yhdessä italialaisen elokuvan Rakkautta italialaisittainhttps://www.episodi.fi/elokuvat/rakkautta-italialaisittain/ Porin kaupunginkirjaston alakerran kokoustilassa. Elokuva on tekstitetty suomeksi, eikä sitä tiettävästi ole esitetty televisiossa ns. maksuttomilla kanavilla. Seura tarjoaa pientä purtavaa ja lasin viiniä. Tervetuloa!

Luento Italian valtionpäämiehet yhdistymisestä nykypäiviin on vuorossa torstaina 31. lokakuuta klo 18 Porin seudun kansalaisopiston auditoriossa. Vieraaksemme saapuu tutkija, tietokirjailija ja opas, FT Liisa Väisänen. Seuramme järjestää luennon yhteistyössä Porin kesäyliopiston ja Porin kaupunginkirjaston kanssa.

Illanvietto on vuorossa perjantaina 15. marraskuuta yhdessä Ranskan piirin kanssa. Varaa ilta jo kalenteriisi. Tarkemmat tiedot ilmoittautumisesta, paikasta ja illallisen hinnasta saat myöhemmin sähköpostiisi. Nyt kuitenkin jo tiedämme, että illassa kuullaan suurlähettiläs Pauli Mäkelän esitelmä: Italia ja Ranska – latinalaiset sisarukset.

Alkuvuoden  2020 tapahtumia:

Seuran vuosikokous on keskiviikkona 26. helmikuuta klo 18 Porin taidemuseon luentosalissa.

Seura ei järjestä matkaa Italiaan vuonna 2020.

Paolo Genovesen Salaisuuksien illallinen

Kansainvälisellä Italian kielen viikolla torstaina 18. lokakuuta katsoimme yhdessä Paolo Genovesen elokuvan Salaisuuksien illallinen.

Salaisuuksien illallinen

Seitsemän vanhaa ystävystä kokoontuu saman illallispöydän ääreen. Illan aikana he päättävät olla täydellisen avoimia, laittaa puhelimet ruokapöydälle ja jakaa jokaisen tekstiviestin, sähköpostin ja puhelun sisällön toistensa kanssa. Käy ilmi, että jokaisella on jotain salattavaa – ja illan mittaan salaisuudet alkavat paljastua. Tasapaino järkkyy ja ystävyydet joutuvat koetukselle.

Giovedì, il 18 ottobre durante la settimana internazionale della lingua italiana si è proiettata la pellicola Perfetti sconosciuti di Paolo Genovese.si è proiettata in onore di Ettore Scola, importante icona del cinema italiano, la pellicola Le Bal (Ballando Ballando) il 27 ottobre nella sala di riunioni della biblioteca comunale di Pori.

Sette amici di vecchia data stanno cenando. Decidono di essere completamente sinceri e mettere il cellulare di ognuno sul tavolo e rivelare ogni messaggio di testo o telefonata che riceveranno quella sera. Succede che tutti hanno qualcosa da nascondere – nel corso della serata i segreti di tutti vengono svelati . L’equilibrio è scosso e l’amicizia è messa alla prova.