Kiinnostava lukupiirimme jatkaa kevätkaudella

Danten lukupiiri jatkuu kevätkaudella. Tapaamiset ovat edelleen joka kuukauden toinen torstai, paitsi huhtikuussa kolmas torstai, Porin kaupunginkirjastossa. Paikka on seminaarihuone 1, ja kokoontumiset alkavat kello 17. Lukupiiriä vetää Seija Routimo.

Danten lukupiirin kevätkausi:

• 11. tammikuuta 2018
    Elena Ferrante: Loistava ystäväni
  • 8. helmikuuta
    Marco Malvaldi: Viiden korttipeli
  • 8. maaliskuuta
    Carlo Collodi: Pinokkion seikkailut, Erään puunuken tarina
  • 19. huhtikuuta (huom. päivä muuttunut)
    Paolo Cognetti: Kahdeksan vuorta

Syyskausi alkuun lukupiirillä

Danten syyskausi tuo mukanaan uuden toimintamuodon, lukupiirin. Syyskaudella kokoonnutaan kolme kertaa. Tarkoituksena on lukea italialainen tai Italiasta kertova kirja, josta yhdessä keskustellaan.

Syyskauden lukupiiriEnsimmäinen tapaaminen on torstaina 14. syyskuuta kello 17, seuraavat 12. lokakuuta kello 17 ja 9. marraskuuta kello 17.

Lukupiiri toimii yhteistyössä Porin kaupunginkirjaston kanssa. Kokoontumispaikkana on seminaarihuone 1 kirjaston toisessa kerroksessa.

Kuukauden kirjan saa lainaksi aikaisintaan kuukautta ennen kokoontumista kirjaston lainaustoimistosta. Lainatessa pitää mainita, että kyse on Danten lukupiiristä.

Ensimmäinen luettava kirja on Beppe Severgninin La Bella Figura, Opastettu kiertokäynti italialaisuuteen.

Kirjapiiriä vetää Seija Routimo.

Seija Routimosta kunniapuheenjohtaja

Società Dante Alighieri di Porin aikaisempi puheenjohtaja Seija Routimo nimitettiin kunniapuheenjohtajaksi seuran vuosikokouksessa 7. helmikuuta 2017. Hän toimi seuran puheenjohtajana sen perustamisesta vuodesta 2002 helmikuuhun 2016.

Dante-seuran perustajajäsen ja pitkäaikainen puheenjohtaja Seija Routimo (vas.) nimitettiin seuran kunniapuheenjohtajaksi asiaankuuluvine kunniakirjoineen. Oikealla hymyilee seuran toinen perustajajäsen ja kunniakirjan luovuttanut sihteeri Eliisa Holstikko-Ojanen.

Johtokuntaan valittiin uudestaan erovuorossa olleet Marja Luukkonen, Risto Ojanen (varapuheenjohtaja) ja Tapio Nieminen.

Seuran puheenjohtajana jatkaa Maria Haavisto. Johtokunnassa jatkavat Eliisa Holstikko-Ojanen (sihteeri), Kirsti Leppänen (rahastonhoitaja), Kaisa Kevätkylä, Päivi Saustamo ja Heikki Erkinaro.

Toiminnantarkastajaksi valittiin Marja Juhola-Sommer ja hänen varalleen Mai-Leena Virtanen.

Maria Haavisto Danten uusi puheenjohtaja

Kuvassa vasemmalla Seija Routimo ja oikealla Maria Haavisto.
Dante-seuran vuosikokouksessa saatiin seuralle uusi puheenjohtaja, varapuheenjohtajana toiminut Maria Haavisto. Puheenjohtajana seuran perustamisesta asti ollut Seija Routimo jätti tehtävät 13 vuoden jälkeen. Johtokuntaan saatiin myös uusi jäsen Päivi Saustamo johtokunnasta eronneen Susanna Virkin tilalle.

Toiminnantarkastajaksi valittiin Marja Juhola-Sommer, varalle toiminnantarkastajan tehtävästä luopunut Mai-Leena Virtanen.

Johtokunnan järjestäytymiskokouksessa uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Risto Ojanen. Sihteerinä jatkaa Eliisa Holstikko-Ojanen ja rahastonhoitajana Kirsti Leppänen.

Seuran jäsenmaksu päätettiin pitää ennallaan 20 eurossa.

Vuosikokousuutinen SK 12.03.

Seija Routimo Dante -seuran puheenjohtajaksi

Satakunnan Kansa 12.03.05

Seija Routimo jatkaa seuraavan kaksivuotiskauden Società Dante Alighieri di Porin puheenjohtajana.

Italian kielen ja kulttuurin seuran johtokuntaan valittiin vuosikokouksessa erovuorossa olleista uudelleen Marja Stenbacka (varapuheenjohtaja) ja Elina Rinne, uusina johtokuntaan valittiin Marja Luukkonen, Kirsti Leppänen (rahastonhoitaja) ja Konsta Ojanen. Muut johtokunnan jäsenet ovat Eliisa Holstikko-Ojanen (sihteeri), Leena Hedlund, Hanna Maja ja Matti Mäenpää.

Kokous pidettiin Porin kaupunginkirjaston kokoussalissa. Kokouksen päätteeksi porilainen Maaria Tirri kertoi vaihto-oppilas kokemuksistaan Sisiliassa ja Galabriasta kotoisin oleva Alfredo Toteda kotimaakunnastaan. Toteda on Porissa vaihto-opiskelijana.