Syyskauden 2014 aloittaa kitarakonsertti

Etelä-Italiasta kotoisin olevan, klassisen kitaran taitajan Fabio Federicon konsertti aloittaa syyskautemme. Konsertti on keskiviikkona 17. syyskuuta kello 19 Palmgren-salissa (Rautatienpuistokatu 7, 2. kerros).

Danten jäseniltä peritään 7 euron pääsymaksu. Konsertti järjestetään yhteistyössä Palmgren-konservatorion kanssa. Lipun saa ostaa ovelta.

Italian kielen viikon ohjelmassa on elokuvailta keskiviikkona 15. lokakuuta kello 18. Esitettäväksi on ehdolla vieraskielisten elokuvien Oscarin voittanut Suuri kauneus, La grande bellezza. Elokuvailta on Porin kaupunginkirjaston alasalissa.

Viime keväänä peruuntunut luento Italia hyvässä ja pahassa: 10 merkittävää päivää Italian historissa kuullaan maanantaina 3. marraskuuta. Tutkija, tietokirjailija ja opas Liisa Väisänen on seurallemme tuttu jo monilta matkoilta. Luento alkaa kello 18.

Illanvietto Ranskan piirin kanssa on myös Porin kaupunginkirjaston alasalissa. Tilaisuus alkaa perjantaina 14. marraskuuta kello 19.

Seuran jäsenillä on mahdollisuus osallistua musikaalimatkalle Tampereelle perjantaina 31. lokakuuta. Nähtävänä on Evita Tampereen Työväen Teatterissa.

Tarkemmat tiedot jäsenkirjeessä.

Tervetuloa tilaisuuksiin!

Italian kielen viikko aloittaa syksyn toiminnan

Aloitamme syyskauden ohjelman maailmanlaajuista Italian kielen viikkoa viettämällä. Kevät- ja syyskauden välissä oli tavallista lyhyempi tauko, sillä seuralla oli kesälläkin kaksi tapahtumaa sekä syyskuun alussa tehtiin kielikurssimatka Marcheen.

Italian kielen ja kirjallisuuden tohtori Mattia Retta tulee keskiviikkona 16. lokakuuta luennoimaan aiheesta Always on the move: 1900-luvun Torino ja sen muuttuminen kirjallisuuden kuvaamana. Esitelmä on italiankielinen, mutta johtokunnan jäsen Tanja Bozzini on lupautunut tulkkaamaan sen suomeksi.

Esitelmän jälkeen vietetään yhteistä iltaa pannupizzaa ja salaattia syöden. Lisäksi on viinitarjoilua.
Toinen luentotilaisuus on keskiviikkona 6. marraskuuta Porin kirjaston alakerran kokoustilassa. Professori Tarmo Kunnas luennoi aiheenaan Fasismin lumous – eurooppalainen älymystö Mussolinin ja Hitlerin tukijana. Samalla julkistetaan professori Kunnaksen uusi kirja.

Tilaisuuden jälkeen ilta jatkuu Porin suomalaisella klubilla. Luentotilaisuus on Dante-seuran ja Ranskan piirin yhteistoimintaa.

Joulun ajan päätteeksi tehdään retki 6. tammikuuta loppiaiskonserttiin Turun tuomiokirkkoon. Kuninkaantien muusikoiden barokkiorkesteri ja kuoro esittävät päänumerona ranskalaisen Marc-Antoine Charpentierin teoksen Te Deum.

Ensi vuoden vuosikokous on tiistaina 25. helmikuuta kello 18 Porin taidemuseon luentosalissa.

Ilmoittautumisohjeet ja lisätiedot jäsenkirjeessä. Tervetuloa tilaisuuksiin!