Kymmenen kysymystä seuran uudelle puheenjohtajalle

Seuran uusi puheenjohtaja Maria Haavisto.
Kuka olet?

Olen Maria Haavisto, eläkkeellä oleva saksan- ja ranskanopettaja.

Millainen on perheesi?

Naimisissa, kohta vietetään kultahäitä…

Pojan perhe asuu Helsingissä, heillä on 11-vuotias tytär.

Mikä sinussa on parasta, mikä huonointa?

Plussapuolelle kuuluu suomalainen sisu, hommia ei jätetä kesken.

Iso miinus on joskus turhan nopea reagointi asioihin.

Milloin ja miksi innostuit italiasta/Italiasta?

Itse asiassa kaikki alkoi Robertino Loretista, olin juuri sopivan ikäinen ihastumaan hänen esityksiinsä. Silloin päätin, että vielä joskus ymmärrän, mitä Robertino lauloi. Sitten meni vuosia, saksa ja ranska veivät mielenkiintoni. En silti unohtanut italian kieltä. Kävin alkeiskurssin Turun yliopistossa ja aloin katsella italialaisia elokuvia, musiikki kuului mukaan. Opettajan työssäni tuli ajankohtaiseksi kansainvälisyyskurssit 90- luvun lopulla. Meillä oli Intercultura – vaihto sisilialaisen Piazza Armerinan kielipainoitteisen lukion kanssa. Kipinä syttyi uudestaan ja italian opiskelu ”alkoi” . Matkustimme Italiaan, lähisukukukin oli yhdellä matkalla mukana. Italian kieli on mielestäni yksi kauneimpia kieliä.

Mikä sinua Italiassa eniten kiinnostaa?

Minulle Eurooppa on kiinnostuksen kohde, olenhan eurooppalainen. Italiassa voi nähdä, aistia todella Euroopan historiaa. Kieltenopettajana totean, että kieli ei ole mitään ilman ihmisiä.

Miten kehität seuraamme?

Yhteistyössä muiden johtokunnan jäsenten kanssa mietimme mahdollisia uusia tapahtumia. Seuralla on kiinnostavia, jo vakiintuneita toimintamuotoja, ne luovat hyvän pohjan. Kontaktit italialaisiin tuovat lisäpotkua esim. kielenopiskeluun.

Mikä on mottosi?

Leben un leben lassen. Carpe diem.

Mitä harrastuksia sinulla on?

Uinti, myös avantouinti, sauvakävely, yhdistystoiminta, matkustelu.

Mikä kirja on yöpöydälläsi?

Katherine Pancolin Mimmit. (Olen vaihtanut muutaman sanan kirjailijan kanssa ja saanut myös omistuskirjoituksen.)

Mitä haluaisit vielä sanoa?

Olen ollut yhdistyksen jäsen alusta alkaen, olen ollut todella saavana osapuolena.

Humanistina haluan painottaa ihmisten merkitystä, vieraan kielen ilmaisun saloihin kurkistaminen on kiehtovaa.

Maria Haavisto Danten uusi puheenjohtaja

Kuvassa vasemmalla Seija Routimo ja oikealla Maria Haavisto.
Dante-seuran vuosikokouksessa saatiin seuralle uusi puheenjohtaja, varapuheenjohtajana toiminut Maria Haavisto. Puheenjohtajana seuran perustamisesta asti ollut Seija Routimo jätti tehtävät 13 vuoden jälkeen. Johtokuntaan saatiin myös uusi jäsen Päivi Saustamo johtokunnasta eronneen Susanna Virkin tilalle.

Toiminnantarkastajaksi valittiin Marja Juhola-Sommer, varalle toiminnantarkastajan tehtävästä luopunut Mai-Leena Virtanen.

Johtokunnan järjestäytymiskokouksessa uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Risto Ojanen. Sihteerinä jatkaa Eliisa Holstikko-Ojanen ja rahastonhoitajana Kirsti Leppänen.

Seuran jäsenmaksu päätettiin pitää ennallaan 20 eurossa.

Uusia jäseniä johtokuntaan

Dante-seuran johtokuntaan valittiin seuran vuosikokouksessa uusina jäseninä Maria Haavisto ja Risto Ojanen. Erovuoroisista jäsenistä jatkavat Marja Luukkonen ja Tapio Nieminen.

Seija Routimo jatkaa puheenjohtajana vielä tämän vuoden. Järjestäytymiskokouksessa varapuheenjohtaksi valittiin Maria Haavisto, sihteerinä jatkaa Eliisa Holstikko-Ojanen ja rahastonhoitajana Kirsti Leppänen.

Jäsenmaksua vuodeksi 2016 päätettiin nostaa kaksi euroa, joten ensi vuoden jäsenmaksu on 20 euroa.

Johtokuntaan jäseneksi Kaisa Kevätkylä

Seuran vuosikokouksessa oli henkilövalintoja. Johtokunnasta erovuorossa olleet Eliisa Holstikko-Ojanen, Kirsti Leppänen, Susanna Virkki ja Heikki Erkinaro valittiin uudelleen. Elina Rinne ja Tanja Bozzini halusivat jäädä pois johtokunnasta. Johtokuntaan valittiin uutena jäsenenä Kaisa Kevätkylä.

Seuran jäsenmaksua päätettiin nostaa ensi vuodeksi. Vuonna 2015 jäsenmaksuksi vahvistettiin 18 euroa.

Toimintakertomus ja tilit hyväksyttiin, samoin toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Vuosikokouksen jälkeisessä johtokunnan järjestäytymiskokouksessa valittiin sihteeriksi Eliisa Holstikko-Ojanen, rahastonhoitajaksi Kirsti Leppänen ja varapuheenjohtajaksi Susanna Virkki.

Johtokuntaan uutena jäsenenä Tanja Bozzini

Società Dante Alighieri di Pori ry:n vuosikokoukseen otti osaa noin 20 jäsentä. Erovuorossa olleista johtokunnan jäsenistä valittiin uudelleen Tapio Nieminen, Elina Rinne ja Marja Luukkonen. Marja Stenbacka halusi jäädä pois johtokunnasta, ja hänen tilalleen tuli valituksi Tanja Bozzini.

Seuran puheenjohtajana jatkaa Seija Routimo seuraavan kaksivuotiskauden.

Vuosikokouksen jälkeisessä järjestäytymiskokouksessa varapuheenjohtajaksi valittiin edelleen Elina Rinne, sihteeriksi Eliisa Holstikko-Ojanen ja rahastonhoitajaksi Kirsti Leppänen.

Seuran johtokunta 2012

Johtokunta 2012
Kuvassa eturivissä (vasemmalta) Kirsti Leppänen, Seija Routimo ja Eliisa Holstikko-Ojanen, takarivissä Elina Rinne, Susanna Virkki, Marja Luukkonen ja Heikki Erkinaro.

Società Dante Alighieri di Porin johtokunta kuvautti itsensä ennen viime kokousta. Valitettavasti kolme johtokunnan jäsentä Tiina Martikainen, Tapio Nieminen ja Marja Stenbacka olivat estyneitä osallistumaan kokoukseen.

Kuvaaja: Konsta Ojanen