Kevätkaudella 2015 luentoja ja retkiä

Vilkas toimintakautemme alkaa vuosikokouksella tiistaina 24. helmikuuta kello 18. Luvassa on muiden muassa henkilövalintoja, ja tietysti toivomme runsasta osanottoa. Kokousasioiden jälkeen seuran sihteeri Eliisa Holstikko-Ojanen pitää lyhyen esityksen Roomassa olevasta Augustuksen rauhanalttarista. Vuosikokous pidetään Porin taidemuseon luentotilassa.

Luentosarjamme Italialainen iltapäivä jatkuu tänä vuonna kahdella luennolla. Molemmat tilaisuudet ovat Porin taidemuseon luentosalissa sunnuntaisin kello 14. Ensimmäisenä kuullaan 8. maaliskuuta antiikin historian asiantuntijan Kalle Mäkelän luento aiheesta Miten Roomasta tuli Rooma, kolme vuosituhatta kaupunkirakentamista.

Toinen luento on 22. maaliskuuta, jolloin saapuu professori emerita Elina Suomela-Härmä luennoimaan aiheenaan Salapoliisiromaani Italiassa ennen ja nyt.

Kevään kolmas luento on italiankielinen. Giorgio Canellini kertoo kotikaupungistaan Bolognasta lauantaina 18. huhtikuuta kello 14. Tilaisuus on Porin taidemuseon luentosalissa.

Turkuun teemme kaksi matkaa kevään aikana. Porin teatterikerhon järjestämään teatterimatkaan 11. huhtikuuta katsomaan Seili-musikaalia voivat Dante-seuran jäsenet myös osallistua. Ellen Thesleffin töiden näyttelyyn tehdään retki 2. toukokuuta.

Italian kansallispäivää (2.6.) juhlistetaan viininmaistajaisilla torstaina 4. kesäkuuta.

Tervetuloa tilaisuuksiin!