Elokuva, illanviettoa, teatteria ja luento

Syksy on saapunut, ja olemme taas valmiita viettämään uutta toimintakautta. Otsikossa on luettelonomaisesti pääpiirteet kauden ohjelmasta.

Italian kielen viikkoa vietetään maailmanlaajuisesti lokakuussa. Me juhlistamme sitä järjestämällä elokuvaillan. Katsomme keskiviikkona 21. lokakuuta Gianni Amelion elokuvan Varastetut lapset.

Yhteinen illanvietto Ranskan piirin kanssa on Porin raatihuoneen juhlasalissa tiistaina 27. lokakuuta. Porin teatterikerhon Murhamysteeri-esitys on torstaina 19. marraskuuta.

Syyskauden ainoa luento on sunnuntaina 22. marraskuuta. FT Liisa Väisäsen aiheena on Italian maalaustaiteen 10 avainteosta. Luento järjestetään yhteistyössä Porin kesäyliopiston kanssa.

Syyskauden 2014 aloittaa kitarakonsertti

Etelä-Italiasta kotoisin olevan, klassisen kitaran taitajan Fabio Federicon konsertti aloittaa syyskautemme. Konsertti on keskiviikkona 17. syyskuuta kello 19 Palmgren-salissa (Rautatienpuistokatu 7, 2. kerros).

Danten jäseniltä peritään 7 euron pääsymaksu. Konsertti järjestetään yhteistyössä Palmgren-konservatorion kanssa. Lipun saa ostaa ovelta.

Italian kielen viikon ohjelmassa on elokuvailta keskiviikkona 15. lokakuuta kello 18. Esitettäväksi on ehdolla vieraskielisten elokuvien Oscarin voittanut Suuri kauneus, La grande bellezza. Elokuvailta on Porin kaupunginkirjaston alasalissa.

Viime keväänä peruuntunut luento Italia hyvässä ja pahassa: 10 merkittävää päivää Italian historissa kuullaan maanantaina 3. marraskuuta. Tutkija, tietokirjailija ja opas Liisa Väisänen on seurallemme tuttu jo monilta matkoilta. Luento alkaa kello 18.

Illanvietto Ranskan piirin kanssa on myös Porin kaupunginkirjaston alasalissa. Tilaisuus alkaa perjantaina 14. marraskuuta kello 19.

Seuran jäsenillä on mahdollisuus osallistua musikaalimatkalle Tampereelle perjantaina 31. lokakuuta. Nähtävänä on Evita Tampereen Työväen Teatterissa.

Tarkemmat tiedot jäsenkirjeessä.

Elokuva, vuosijuhla ja taidematka syyskauden 2012 ohjelmassa

Dante-seuran syyskausi aloitettiin jo 23. elokuuta pidetyllä, kaikille avoimella esitelmätilaisuudella. Toimittaja Liisa Liimataisen kiinnostava luento kokosi suuren kuulijakunnan, 82 henkeä, Porin kaupunginkirjaston kokoustilassa järjestettyyn tilaisuuteen.

Seuraavaksi tarjoamme jäsenille elokuvaillan tiistaina 16. lokakuuta. Elokuvana esitetään klassikko Il Gattopardo, Tiikerikissa. Elokuvan esittelee Leena Hedlund. Väliajalla on tarjoilua.

Elokuva esitetään Italian kielen viikon ohjelmana.

Vuosittaisen, kansainvälisen italian kielen viikon teemana on tänä vuonna “l’Italia dei Territori e l’Italia del Futuro”, alueiden ja tulevaisuuden Italia. Tiikerikissa-elokuvan tapahtumat sijoittuvat Sisiliaan ja Italian yhdistymisen alkuaikoihin. On hyvä tietää historiasta, että voisimme ymmärtää myös tulevaa.

Seuramme 10-vuotisjuhlaa vietämme perinteisellä illanvietolla Ranskan piirin jäsenten kanssa.

Teemme vielä jouluisen retken 4. joulukuuta Noormarkkuun kunniajäsenemme taiteilija Anja Karkku-Hohdin ateljeeseen Noormarkkuun. Taiteilija kertoo siellä työstään. Paikalla on mahdollisuus tehdä myös taidehankintoja, pienempiä tai isompia.

Tarkemmat tiedot jäsenkirjeestä.